تخمه آفتابگردان ایرانی سرشار از مواد معدنی مانند منگنز، کلسیم، مس، فسفر و سلنیوم هستند که سلامت استخوانها را در کنار بسیاری دیگر از عملکردهای حیاتی بدن افزایش میدهند.
نوع چربی یا اسیدهای چرب (لینولئیک اسید) موجود در آن یکی از سالم ترین ها است که بر خلاف سایر چربی ها مانند چربی های گوشت یا غذاهای سرخ شده، برای سلامت قلب و عروق مفید است.
دانه ها همچنین به طور طبیعی سرشار از فیبر هستند که آن را به یک غذای بسیار کامل تبدیل می کند و برای میان وعده توصیه می شود.
همچنین لازم به ذکر است که محتوای کالری آن بالا است، البته می توان گفت کالری خوبی هستند.
یک وعده 30 گرمی (3 قاشق غذاخوری) برای دریافت حدود 200 کالری (توصیه شده برای میان وعده)، 6 گرم پروتئین، 16 گرم چربی و 4 گرم فیبر کافی است.
توصیه می شود دانه ها را به روغن آفتابگردان ترجیح دهید زیرا تصفیه شده و برخی از خواص ذکر شده از بین می رود.
چقدر؟
در بازارها می توانید 250 گرم تخمه آفتابگردان را که قبلا پوست کنده شده است، با قیمت حدود 25 پزو یا 10 پزو با پوسته پیدا کنید.
این مقدار پوست کنده 8 وعده به دست می آید، بنابراین هر وعده 3 دلار پزو هزینه دارد.
مصرف آن چگونه توصیه می شود؟
بهتر است تخمه آفتابگردان را بدون پوسته مصرف کنید تا از آسیب های داخلی جلوگیری کنید و یا آن را خوب بجوید.
برای جلوگیری از مصرف مقادیر زیاد سدیم، مصرف آنها بدون نمک توصیه می شود.
همانطور که گفته شد، می توان آن را به عنوان میان وعده یا با افزودن دانه ها به گرانولای صبحگاهی یا سالاد میل کرد.
آنها را ذرت کاشی نیز می نامند، زیرا ساکنان شهر کوچک Pinal de Amoles در Querétaro، جایی که آتول آن دانه سنتی است، اجازه می دهند روی کاشی های خانه های خود خشک شود.